logo

РРПП – „Европеизација преку имплементација на правото во Западен Балкан“

rrpp
Share on facebook
Share on twitter

Фокусот на овој истражувачки проект ќе биде реформата во судството во пет избрани земји од Западен Балкан: БиХ, Србија, Косово, Црна Гора и Македонија. Истражувањето за независноста на судството ќе се базира на анализа на институционалната реформа во овие пет земји. Посебен фокус ќе биде насочен кон новоформираните „Судски Совети“ во однос на тоа колку тие допринесуваат во создавање политички независно судство.

Проектот е финансиран од страна на „Швајцарската Агенција за Развој и Соработка“, а ќе се спроведува во периодот од 1-ви Јануари 2012 до 30-ти Јуни 2013 година.

Настани поврзани со проектот

rrppohrid

Публикација: Европеизација на Западен Балкан преку имплементација на правото

02.04.2014

Во рамките на неодамна завршениот проект „Европеизација на Западен Балкан...

zagreb20131012 1

ИДСЦС на Интернациoнална Конференција во Загреб

15.10.2013

Координаторот на проектот со наслов „Европеизација на Западен Балкан преку...

naslovna

Одржана конференција во Охрид

16.09.2013

 На 11.09.2013 во хотел „Пела“ во Охрид се одржа...

rrppohrid

РРПП – Финална конференција во Охрид

02.09.2013

Во рамките на проектот „Европеизација преку имплементацја на правото во...

konferencija belgrad

Презентација на проектот на РРПП конференција во Белград

10.07.2013

Проектниот координатор Зоран Илиевски и Марко Кмезиќ во улога на...

rrppohrid
rrppohrid
foomlogo

Настани

07.12.2012

Настани во организација на РРПП програмата Семинар по квалитативни методи...

0913201201

Надминување на кризата со ЕУ проширувањето – Напуштање на чекалната за ЕУ

15.11.2012

Надминување на кризата со ЕУ проширувањето - Напуштање на чекалната...

rrpp budva article

Семинар по Квалитативни Методи во Будва – Црна Гора

22.06.2012

Во организација на RRPP програмата тимот на проектот „Европеизација преку...

kickoffphoto

Проектен Тим

16.05.2012

Во рамките на Проектот „Европеизација преку имплементација на правото во...

kickoffphoto

Почетна конференција за проектот „Европеизација преку имплементација на правото во Западен Балкан“

10.05.2012

Опис: Во рамките на Регионалната програма за промоција на истражувањата...

rrpp

Поврзани објави