logo

Семинар за односи со јавност за верските заедници во Македонија

imgp0193
Share on facebook
Share on twitter

Семинарот беше организиран во рамките на проектот „Толеранција, дијалог, соработка! Промовирање на меѓурелигиски дијалог во Македонија преку градење на капацитетите за медиумите и религиските претставници.“ Проектот е финансиран од Европската Унија и кофинансиран од Фондација Конрад Аденауер.

imgp0193

Австрискиот експерт го анализира интервјуто на претставникот од Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија Драги Костадиновски

imgp0176

Претставничката на Евангелско-методистичката црква Павлина Манаска практикува давање изјава за медиумите

imgp0160

Експертот за односи со јавност Марина Тунева го интервјуира портпаролот на Исламската верска заедница Абас Ислами

imgp0155

Претставничката на Еврејската заедница во Македонија Викторија Саркесијан симулира давање интервју

Поврзани објави