logo

Извештај од набљудување на акциските планови за Заеднички регионален пазар – Регионална дигитална област и Зелена агенда – Област декарбонизација

Share on facebook
Share on twitter

Лидерите на шесте земји од Западен Балкан – Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора, Северна Македонија и Србија, го поддржаа Акцискиот план за заеднички регионален пазар (CRM) 2021-2024 година и Акцискиот план за зелена агенда (2021-2030) Самитот на берлинскиот процесот одржан на 10 ноември 2020 година во Софија.

Врз основа на извештаите за имплементација на Советот за регионалната соработка и канцелариското истражување спроведено во ноември 2023 година, Институтот за демократија прави осврт на моменталното ниво на имплементација на овие акциски планови во Северна Македонија.

Прочитајте го целиот извештај тука:

Извештај од набљудување на акциските планови за Заеднички регионален пазар – Регионална дигитална област и Зелена агенда – Област декарбонизација

Поврзани објави