logo

Видео: Импликациите на Механизмот за гранично јаглеродно прилагодување на ЕУ врз Северна Македонија

Целта на Механизмот за гранично јаглеродно прилагодување на ЕУ е да се намали емисијата на јаглерод диоксид, а ќе треба да го применуваат и македонските компании. Во видеото универзитетската професорка Силвана Мојсовска објаснува кои ќе бидат импликациите врз компаниите.

Поврзани објави