logo

Инфографик: Стравот и заплашеноста се многу подоминантни од чувството на независност кај судиите

Share on facebook
Share on twitter

Џон Белс ја дефинира судската култура како „карактеристики коишто го обликуваат начинот на кој се извршува и вреднува работата на судијата во одредени правни системи“.

Погледнете го инфографикот кој ја опишува судската култура во Северна Македонија.

Поврзани објави