logo

Видео: Собранието во борбата против корупцијатa

Share on facebook
Share on twitter

Собранието има надзорна улога врз Владата, Јавното обвинителство и Антикорупциската комисија. На собраниските седници, потребно е пратениците да ги повикуваат овие институции да ги образложат актуелните случаи. Важно на овие седници да бидат повикани и граѓанските организации и истражувачки новинари со цел зголемена транспарентност при борбата со корупцијата.

Прочитајте повеќе за улогата на Собранието во борбата против корупцијата:

Собранието во борбата против корупцијатa

Поврзани објави