Настани поврзани со проектот

item

Публикација: Европеизација на Западен Балкан преку имплементација на правото

Во рамките на неодамна завршениот проект „Европеизација на Западен Балкан преку имплементација на правото“ Институтот за демократија СОЦИЕТАС ЦИВИЛИС...

item

ИДСЦС на Интернациoнална Конференција во Загреб

Координаторот на проектот со наслов „Европеизација на Западен Балкан преку имплементација на правото“, Зоран Илиевски, ги презентираше резултатите од...

item

Одржана конференција во Охрид

 На 11.09.2013 во хотел „Пела“ во Охрид се одржа завршната конференција од проектот „Европеизација на западен балкан преку...

item

РРПП – Финална конференција во Охрид

Во рамките на проектот „Европеизација преку имплементацја на правото во Западен Балкан“ на 11.09.2013 во Хотел ПЕЛА на охридското...

item

Презентација на проектот на РРПП конференција во Белград

Проектниот координатор Зоран Илиевски и Марко Кмезиќ во улога на истражувачки координатор на проектот „Европеизација на Западен Балкан низ...

item

Презентација на проектот „Европеизација на Западен Балкан преку в ладеење на правото“ на АСН во Њу Јорк

На годинашното издание на АСН во Њу Јорк беше презентиран проектот „Европеизација на Западен Балкан преку имплементација на правото...

item

Конференција од РРПП проектот „Европа, тука и таму: Анализа на европеизацискиот дискурс на Балканските медиуми

  Процесот на евроинтегрирање најчесто се смета за топ приоритет на сите земји од Западен Балкан. Поширокиот процес на...

item

Настани

Настани во организација на РРПП програмата Семинар по квалитативни методи во Будва Надминување на кризата со ЕУ проширувањето –...

item

Надминување на кризата со ЕУ проширувањето – Напуштање на чекалната за ЕУ

Надминување на кризата со ЕУ проширувањето – Напуштање на чекалната за ЕУ Центарот за Југоисточни Европски студии од Универзитетот...

item

Семинар по Квалитативни Методи во Будва – Црна Гора

Во организација на RRPP програмата тимот на проектот „Европеизација преку имплементација на правото во Западен Балкан“ присутвува на тридневниот...