Настани поврзани со проектот

item

Видео записи од меѓурелигиски дијалог

Со цел да се зголеми свеста на верската различност меѓу населението на земјата, во рамките на овој...

Струмица, 18 октомври 2011

Посета на верски обејкти во Струмица Објекти: Синагога „Бет Јааков“ и Еврејска заедница во Република Македонија, Скопје Евангелско-методистичка црква,...

item

Посета на верски објекти

Фондацијата Конрад Аденауер (КАС) и Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ (ИДСЦС) во рамките на проектот „Толеранција, дијалог, соработка! Промовирање...

Скопје, 17 октомври 2011

Објекти: Синагога „Бет Јааков“, Скопје Католичка црква „Пресвето срце Исусово“, Скопје Учесници: Факултет за туризам и угостителство – Охрид...

Скопје и Тетово, 14 октомври 2011

Објекти: Kатоличка црква „Пресвето срце исусово“, Скопје Евангелско-методистичка црква, Скопје Шарена џамија, Тетово Учесници: Висока Школа за новинарство и...

item

Дебар, 05 октомври 2011

Објекти: Инќар џамија, Дебар Црква Успение на Пресвета Богородица, Дебар Учесници:  Институт за ентологија и антрополигија при ПМФ – Скопје,...

Посета на верски објекти

Во периодот од септември до ноември 2011, ќе бидат организирани 14 посети на студентски групи од различна верска припадност...

item

Семинар за односи со јавност за верските заедници во Кичево

На 19 мај 2011 година, во Кичево беше оддржан последниот семинар за односи со јавност за верските...

item

Семинар за претставници на верските заедници во Штип

Институтот за демократија и Фондацијата Конрад Аденауер на 5ти мај 2011 во Штип...

Најава за семинар во Охрид

Проектот “Толеранција, дијалог, соработка! Промовирање на меѓурелигиски дијалог преку градење на капацитети на медиумите и религиските претставници“...