logo

РТВ КИСС: Одржан семинар како дел од проектот за меѓурелигиски дијалог чиј носител е Конрад Аденауер Фондација

Share on facebook
Share on twitter

Значење на меѓурелигискиот дијалог и комуникација во општеството, толеранција, дијалог и соработка помеѓу етничките заедници во Македонија се дел од прашањата на кои денес беше дискутирано на семинарот кој е дел од проектот за меѓурелигиски дијалог.

Целта на ваквиот проект е да се создаде свест кај населението за религиска толеранција и прифаќање на различното религиозно убедување, како и да се придонесе за демократскиот процес за промовирање на слободата на изразување, меѓурелигиски дијалог и религигиозниот плурализам. повеќе

Поврзани објави