logo

Број 29: Климатските промени и енергетската политика

klimatski_promeni1
Share on facebook
Share on twitter

Овај број е посветен на анализи на енергетските политики, енергетската ефикасност во Македонија, иднината на климатските промени и политики. Глобалните проблеми кои произлегуваат од климатските промени и начините за заштита.

klimatski_promeni1

Климатските промени и енергетската политика:

– Ставовите на ОН за климатските промени и енергетската политика

– Справување со климатските промени во Македонија

– На крстопат со климатските промени

– Зошто на земјата ѝ се заканува прекин на струја?

– Климатските промени и актуелните политики во Македонија – НВО поглед

Енергетска сиромаштија во земјите во транзиција:

– Споредба меѓу Македонија и Чешка

– Управување на отпадот со енергија во Европската Унија

– Енергетска ефикасност во домаќинствата .

– Гринпис: од спонтано хипи-движење кон еколошки бренд на денешницатаklimatski_promeni

– Меѓународна агенција за обновлива енергија:

новиот глобален глас за обновливи енергетски ресурси

– Климатските промени – предизвик и можност за Република Македонија

– За иднината на снабдувањето со енергија

– Климатски промени и енергетски политики

– Климатски промени како резултат на глобалното затоплување

– Приближување на законската регулатива на РМ кон

– ЕУ легислативата во областа на животната средина

– Правото на здрава животна средина е фундаментално човеково право

– Алберт Арнолд „Ал“ Гор: Гласот на една „непријатна вистина“

– Резолуција за влијанијата на климатските промени во Република Mакедонија .

Списанието во електронска форма може да го преземете тука

 

Поврзани објави