Архива

Tag Archives for "Уставен суд"
item

ИДСЦС организираше тркалезна маса „Значењето на уставната жалба за заштитата на граѓаните и за развојот на националното право“

На 04 декември во хотелот Стоун Бриџ во Скопје, во организација на Институт за демократија „Социетас Цивилис“ – Скопје (ИДСЦС) и Германската фондација за Меѓународна правна соработка (ИРЗ) се одржа затворена тркалезна маса на тема „Значењето на уставната жалба...

item

Промовирани две публикации: Постои опасност од реформи без суштински промени во судството

Отсуствува јасна визија за тоа што и како треба да се реформира во судството. Политичката и институционална криза во во изминативе неколку години ги манифестираа сите слабости и недостатоци на уставниот и политичкиот систем. Прислушуваните разговори кои беа објавени...