Архива

Tag Archives for "ризици"
item

Проценет ризикот за корупција во четири институции

Во текот на 2015 и 2016 година, ИДСЦС спроведуваше проценка на ризици од корупција во областите здравство и образование. Проценката на ризици од корупција претставува инструмент за добро управување преку кој се лоцираат процедури и пракси кои се под...