Архива

Tag Archives for "политички партии,"
item

Извештај: Неформалниот живот на политичките партии во општествата на Западниот Балкан

На Западниот Балкан, тие што бараат услуги од политичките партии имаат шест пати поголеми шанси да бидат изложени на притисок да го заменат нивниот глас за пари/услуги во споредба со тие кои не бараат таква помош. Овој факт е...

(ВИДЕО) Трошановски во 360 степени: За зголемениот рејтинг на Заев влијаеа настаните во Собранието од 27 април

item

Собранието под лупа: Извештај за дебатата на пратениците во март

Пратениците на набљудуваните седници во март најчесто ги образложуваа своите позиции со по два и повеќе аргументи, а намален е процентот на образложенија со по еден аргумент. Во 17% од дискусиите образложенијата се оценети како “слаби” односно без целосни...

item

Собранието под лупа: Извештај за дебатата на пратениците во март

Пратениците на набљудуваните седници во март најчесто ги образложуваа своите позиции со по два и повеќе аргументи, а намален е процентот на образложенија со по еден аргумент. Во 17% од дискусиите образложенијата се оценети како “слаби” односно без целосни...

item

Собранието под лупа: Обука за аргументирана дебата за политичките подмладоци

Кои се клучните карактеристики на делиберативната (дебатна) демократија, кои се досегашните сознанија за квалитетот на дебатите во Собранието и како да се подобрат политичките дискусии со што ќе се зголеми квалитетот на јавните политики во полза на доброто на...