Архива

Tag Archives for "парламентарни избори"
item

Прирачник за парламентарни избори 2020 година – второ дополнето издание

Институт за демократија „Социетас Цивилис“ – Скопје (ИДСЦС) и Фондацијата Конрад Аденауер од Скопје имаат задоволство да ви го претстават второто дополнето издание на публикацијата „Прирачник за парламентарните избори во Република Северна Македонија 2020 година – второ дополнето издание“....

item

Второ дополнето издание на Прирачник за парламентарни избори – 2016

Во ова издание на Прирачникот можете да ги добиете сите релевантни информации за изборниот процес, легислативата, начинот на гласање изборниот модел, за листите на партиите и нивните носители како и за причните кои доведоа до овие предвремени парламентарни избори....

item

Анкета: Предизборни политички теми

Повеќето граѓани не веруваат (48,2%) одошто веруваат (41,5%) дека изборите ќе донесат разрешување на политичката криза. Ова го покажаа резултатите од истражувањето на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), Институтот за демократија „Социетас цивилис“ Скопје (ИДСЦС) и Телевизија Телма....

item

Повик за итни демократски реформи до политичките партии учесници на изборите

Ние, учесниците во иницијативата за итни демократски реформи ги повикуваме партиите кои учествуваат на парламентарните избори да ги вратат демократските стандарди и вредности во Република Македонија. Бараме политичките партии безусловно да се посветат на следните приоритети: ЈАВНИ ФИНАНСИИ И ...