Архива

Tag Archives for "осуда"
item

Остра осуда за пропустите и неажурноста на институциите кои резултираа со бегство на осудениот Н. Груевски

Најостро ги осудуваме пропустите, неажурноста и непочитувањето на одредбите од Законот за извршување на санкции и Правилникот за начинот на вршење на полициските работи од страна на Основниот суд Скопје 1 и Министерството за внатрешни работи, кои резултираа со...

item

Јавна реакција против негативната кампања против граѓанскиот сектор

Институтот за демократија „Социетас цивилис“ Скопје реагира на нападите oд одредени политички партии, политичари, медиуми и здруженија на граѓани врз граѓанските организации во Македонија во рамки на кампања која се спроведува под слоганот „десоросоизација“. Институтот за демократија се согласува...