Архива

Tag Archives for "облак ,"
item

Собранието под лупа: Деветти извештај од мониторинг на медиуми

Во мај медиумите најмалку досега од почетокот на мониторингот консултираa пратеници (20%) како извори во информации во кои се спомнува Собранието. Притоа, и кога наведуваа пратеници, во дури 94% од случаите тоа беа пратеници од само една политичка опција,...

item

Собранието под лупа: Деветти извештај од мониторинг на медиуми

Во мај медиумите најмалку досега од почетокот на мониторингот консултираa пратеници (20%) како извори во информации во кои се спомнува Собранието. Притоа, и кога наведуваа пратеници, во дури 94% од случаите тоа беа пратеници од само една политичка опција,...

item

Собранието под лупа: Осми извештај од мониторинг на медиуми

Медиумите во април го намалија известувањето за случувањата во Собранието. Во објавените информации во кои се споменува Собранието, почесто во фокусот беше актуелната политичка криза и иницијативите за нејзино разрешување отколку работата, дискусиите и аргументите на пратениците на седниците....

item

Собранието под лупа: Осми извештај од мониторинг на медиуми

Медиумите во април го намалија известувањето за случувањата во Собранието. Во објавените информации во кои се споменува Собранието, почесто во фокусот беше актуелната политичка криза и иницијативите за нејзино разрешување отколку работата, дискусиите и аргументите на пратениците на седниците....

item

Семантички облаци од говорите на Заев и Груевски

Семантички облаци од најкористени зборови во говорите на лидерите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Заев и Никола Груевски, на јавните собири на 17 и 18 мај. Големината на зборовите во облаците е индикатор колку често е употребен зборот во...

item

Собранието под лупа: Седми извештај од мониторинг на медиуми

Медиумите во март го зголемија известувањето за случувањата во Собранието, по остриот пад во февруари. Притоа тие почесто информираа за парламентарните дискусии на пленарните седници од кои најчесто околу дискусиите за измените на законите за лична карта и живеалиште....

item

Собранието под лупа: Седми извештај од мониторинг на медиуми

Медиумите во март го зголемија известувањето за случувањата во Собранието, по остриот пад во февруари. Притоа тие почесто информираа за парламентарните дискусии на пленарните седници од кои најчесто околу дискусиите за измените на законите за лична карта и живеалиште....

item

Собранието под лупа: Извештај за дебатата на пратениците во февруари

Во февруари 2015 г. пратениците во македонското Собрание најмалку досега ги образложуваа своите позиции со два и повеќе аргументи, а најчесто од почетокот на мониторингот (јуни 2014 г.) имаа дискусии во кои образложението беше слабо односно недоволно да се...

item

Собранието под лупа: Извештај за дебатата на пратениците во февруари

Во февруари 2015 г. пратениците во македонското Собрание најмалку досега ги образложуваа своите позиции со два и повеќе аргументи, а најчесто од почетокот на мониторингот (јуни 2014 г.) имаа дискусии во кои образложението беше слабо односно недоволно да се...

item

Собранието под лупа: Шести извештај од мониторинг на медиуми

Медиумите во февруари најмалку досега известуваа за случувањата во Собранието што коинцидира со насочувањето на јавниот интерес кон прес-конференциите на опозицијата и објавувањето на наводните прислушкувани аудио снимки за високи државни функционери. Собранието во февруари 2015, повторно најчесто е...