Архива

Tag Archives for "Конрад Аденауер"
item

Прирачник за претседателските избори 2019 – Второ дополнето издание

Институт за демократија „Социетас Цивилис“ – Скопје (ИДСЦС) и Фондацијата Конрад Аденауер од Скопје имаат задоволство да ви го претстават второто дополнето издание на публикацијата „Прирачник за претседателските избори во Република Северна Македонија 2019 година*“. Изданието на Прирачникот е...

item

Прирачник за претседателски избори 2019

Институт за демократија „Социетас цивилис“ Скопје (ИДСЦС) и Фондацијата Конрад Аденауер (КАС) ви го претставуваат првото издание на Прирачникот за претседателски избори во Република Македонија 2019 година*. Електронското издание на прирачникот е достапно на македонски, албански и англиски јазик...

item

Извештај од набљудување на спроведувањето на реформите од План 3-6-9 во вторите 3 месеци

Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ – Скопје (ИДСЦС во соработка со фондацијата Конрад Аденауер го следи спроведувањето и исполнувањето на реформите од Планот 3-6-9. Врз основа на методологија развиена од ИДСЦС се проценува реализираноста на активностите наведени во планот. Вториот извештај кој се однесува на вторите три...

item

Прирачник за локални избори во Република Македонија 2017 – Прво издание

Почитувани, Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ во соработка со Фондацијата Конрад Аденауер го подготви Прирачникот за локалните избори во Република Македонија во 2017 година. Во ова издание на Прирачникот можете да ги добиете сите релевантни информации за изборниот процес,...

item

ИДСЦС ќе го набљудува спроведувањето на реформите

На Македонија и требаат многу реформи, кои ќе навлезат во суштината на наталожените проблеми и ќе се спроведат во блиска иднина. Од начинот и успехот во решавањето на прашањата наведени во реформските документи како „Итните реформски приоритети, „Извештајот на...

item

Ново издание на „Политичка мисла“: Политички елити, граѓанство и општествени промени

Објавено е новото издание на „Политичка мисла“. Пред вас е педесет и вториот број на списанието кое како и досега излегува во соработка на фондацијата „Конрад Аденауер“ и Институтот за демократија „Социетас Цивилис“. Насловот на ова издание е „Политички...