Архива

Tag Archives for "комисии,"
item

Собранието под лупа: Извештај од мониторинг на дискусија за измени на Закон за високо образование

Фото: Студентски марш на 10 декември 2014 против измените на Законот за високо образование. За измените на ЗВО пратениците расправаа аргументирано и интензивно со чести реплики и контрареплики. Ниту еден од говорниците не ја променил почетната позиција со која...

item

Собранието под лупа: Извештај од мониторинг на дискусија за измени на Закон за високо образование

Фото: Студентски марш на 10 декември 2014 против измените на Законот за високо образование. За измените на ЗВО пратениците расправаа аргументирано и интензивно со чести реплики и контрареплики. Ниту еден од говорниците не ја променил почетната позиција со која...

item

Собранието под лупа: Втор извештај за дебатата на пратениците

Пратеничките го зголемија уделот во дискусијата, но дебатата во Собранието во септември 2014 г. во најголем дел остана сиромашна, иако се зголемија репликите и контрарепликите. Ниту еден пратеник не беше разубеден во текот на дикусиите, а пратениците генерално се...