Архива

Tag Archives for "истражувачко новинарство"
item

Поттикнување на промена на стигматизирачки ставови: Награден конкурс за млади новинари

Европа се соочува со зголемување на бројот на мигранти и бегалци, а ризикот од радикализација, кој најмногу може да влијае врз младите, расте. Многу социјално исклучени млади се вклучуваат во екстремистички движења во потрага по идентитет и место во...

item

Доделени награди за новинарски истражувања за корупција

Индиции за користење на земјоделските субвенции за политичка корупција, кои се и чии се фирмите поврзани со случајот „Транспортер“ и што треба да се направи за да се заплени имот од случаи со корупција. Ова се темите на кои...