Архива

Tag Archives for "анти-корупција"
item

Управители на јавни претпријатија: По еден директор и двајца во управен одбор за секоја семејна веселба

Скоро 6% од вкупното население во државата е погодно да стане член на управен одбор на некое јавно претпријатие. Или, доколку на некоја семејна веселба имате 30 гости статистички барем еден од нив, или двајца, исполнуваат услови да се...

item

Антикорупциски билтен бр. 36 за активностите на Мрежата за развој и интегритет на Југоисточна Европа

На следниот линк можете да го прочитате билтенот за активностите на организациите кои се дел од Мрежата за развој и интегритет на Југоисточна Европа – СЕЛДИ во областа на борбата против корупцијата. Билтен бр. 36 – Мрежата за развој и интегритет...

item

ИДСЦС ќе ја администрира работата на Платформата за борба против корупцијата

нститутот за демократија „Социетас цивилис“ на собранието на Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата е избран во следните три години да ја администрира работата на ова тело во кое членуваат 15 граѓански организации. Тоа значи дека во...

item

Панел дискусија: Што нѐ спречува во борбата против корупцијата?

Македонија е рангирана на 90 место во светот според Индексот за перцепција на корупцијата на Транспаренси Интернешенел. Тоа е индикатор дека земјата има сериозен проблем со корупцијата. Корупцијата продира во секоја пора од општеството и го достигна своето досега...