Публикации

  Archives for: "Политички систем"
  Сеп/2018

  Зацврснување на политичкиот дијалог во пресрет на преговорите на Македонија за членство во ЕУ

  Бриф за јавна политика / ЕУ интеграција / Парламент / Политички систем

  Мар/2018

  Трка на 3, 6 и 9 со пречки. Кон чиста препорака? Набљудување на спроведувањето на вторите три месеци од Планот 3-6-9

  Добро владеење / ЕУ интеграција / Извештај од набљудување / Јавна администрација / Медиуми и комуникации / Парламент / Политички систем / Транспарентност

  Дек/2017

  Блог: Патрони и клиенти: лицето на политичката поддршка во Западен Балкан

  Антикорупција / Блог или веб коментар / Добро владеење / Избори / Политички систем

  Сеп/2017

  Неформалниот живот на политичките партии во општествата на Западниот Балкан

  Бриф за јавна политика / Избори / Политички систем

  Јан/2017

  Блог: Етничкото мешетарење не помага никому

  Eтнички прашања / Блог или веб коментар / Блогови и соопштенија / Добро владеење / Парламент / Политички систем / Публикација

  Дек/2016

  Анализа на собраниската дебата за поплавите: Партијата посилна од невремето

  Добро владеење / Парламент / Политички систем / Публикација

  Мар/2013

  Јавното мислење и перцепции за политичка криза втор дел

  Јавно мислење / Област / Политички систем / Публикација

  Мар/2012

  Број 35: 20 Години од донесувањето на Уставот на Република Македонија

  Добро владеење / Наука и истражување / Област / Политичка мисла / Политички систем / Публикација

  Мар/2011

  Јавното мислење и перцепции за политичка криза втор дел

  Јавно мислење / Област / Политички систем / Публикација