Публикации

Archives for: "Јавно мислење"
Фев/2019

Анкета за перцепциите на граѓаните за процесот на евроинтеграција (декември 2018) – Сет на отворени податоци

Евроатланска интеграција / ЕУ интеграција / Извештај од испитување на јавното мислење / Јавно мислење

Фев/2018

Инфографик: Јавното мислење и спорот за името

Извештај од испитување на јавното мислење / Инфографик / Јавно мислење / Спор за името

Фев/2018

Инфографик: Што мислат граѓаните за Законот за употреба на јазиците

Eтнички прашања / Граѓанско општество / Извештај од испитување на јавното мислење / Јавно мислење

Фев/2018

Извештај од анкета за проценка на влијание на регулативата: Јавноста – сведок и учесник во создавањето на законите

Добро владеење / Извештај од испитување на јавното мислење / Јавна администрација / Јавно мислење

Дек/2017

Rezultate nga anketa në terren për percepcionet e qytetarëve për punën e Kuvendit (8 gusht – 29 gusht 2017)

Добро владеење / Извештај од испитување на јавното мислење / Јавно мислење / Парламент

Дек/2017

Анкета: Граѓаните сѐ уште сметаат дека Владата го контролира Собранието

Добро владеење / Извештај од испитување на јавното мислење / Јавно мислење / Парламент

Фев/2017

Анализа на јавното мислење за македонскиот процес на пристапување кон Европската Унија (2014-2016)

ЕУ / ЕУ интеграција / Извештај од испитување на јавното мислење / Јавно мислење / Спор за името

Фев/2017

Кредибилитетот на Европската Унија во Македонија е доведен во прашање

ЕУ интеграција / Идентитет / Извештај од испитување на јавното мислење / Јавно мислење / Публикација

Дек/2016

Перцепции на јавноста за условите за живот и социјалната вклученост

Јавно мислење / Област / Публикација / Социјални прашања

Дек/2016

Искуства и перцепции на примателите на социјална помош за условите за живот и можностите

Јавно мислење / Област / Публикација / Социјални прашања