Публикации

  Archives for: "Eтнички прашања"
  Фев/2018

  Инфографик: Што мислат граѓаните за Законот за употреба на јазиците

  Eтнички прашања / Граѓанско општество / Извештај од испитување на јавното мислење / Јавно мислење

  Јун/2017

  Блог: Етноцентричен маѓепсан круг и новата влада: како во првите 100 дена?

  Eтнички прашања / Блог или веб коментар / Блогови и соопштенија / Коментар

  Јан/2017

  Блог: Етничкото мешетарење не помага никому

  Eтнички прашања / Блог или веб коментар / Блогови и соопштенија / Добро владеење / Парламент / Политички систем / Публикација

  Ное/2016

  Блог: Лажни митови за опасноста од двојазичноста

  Eтнички прашања / Блог или веб коментар / Блогови и соопштенија / Област / Публикација

  Апр/2014

  Локални јазични политики за немнозинските заедници

  Eтнички прашања / Анализи / Добро владеење / Област / Публикација / Студија за јавна политика

  Дек/2013

  Број 44: Етнички конфликт: нови перспективи на старата реалност

  Eтнички прашања / Наука и истражување / Област / Политичка мисла / Публикација

  Ное/2013

  Надминување на етничката сегрегација: Како да се интегрираат јавните училишта во Македонија и БиХ

  Eтнички прашања / Анализи / Бриф за јавна политика / Добро владеење / Област / Образование / Публикација

  Окт/2012

  Законот за бранителите – Краток осврт на политиките за реинтеграција

  Eтнички прашања / Анализи / Бриф за јавна политика / Добро владеење / Област / Публикација

  Мар/2012

  Број 34: Етничка, социјална и полова еднаквост

  Eтнички прашања / Еднаквост / Наука и истражување / Област / Политичка мисла / Публикација

  Фев/2011

  Број 23: Заштита на човековите права и правата на малцинствата во Европа

  Eтнички прашања / Област / Политичка мисла / Публикација / Човекови права