Публикации

Archives for: "Анализи"
Јан/2020

Raporti i parë për punën e Komisionit shtetëror për pengim të korrupsionit

Антикорупција / Добро владеење / Извештај од набљудување

Јан/2020

Прв извештај за работата на Државната комисија за спречување на корупција

Антикорупција / Добро владеење / Извештај од набљудување

Јан/2020

(Anti)korrupsioni në vitin 2019 dhe çfarë me të në vitin 2010?

Антикорупција / Добро владеење / Мемо за јавна политика / Парламент

Јан/2020

(Анти)корупцијата во 2019 и што со неа во 2020 година?

Антикорупција / Добро владеење / Мемо за јавна политика / Парламент

Дек/2019

Çfarë thanë ndërmarrjet publike për ndërmarrjet publike?

Добро владеење / Јавна администрација / Мемо за јавна политика / Транспарентност

Дек/2019

Што кажаа јавните претпријатија за јавните претпријатија?

Добро владеење / Јавна администрација / Мемо за јавна политика / Транспарентност

Ное/2019

VNR në hije raport për vlerësimin e ndikimit mbi ligjin për procedurën e përgjithshme administrative (2015)

Анализа на јавни политики / Добро владеење / Јавна администрација / Транспарентност

Ное/2019

ПВР во сенка – Извештај за проценка на влијанието за законот за општа управна постапка (2015)

Анализа на јавни политики / Добро владеење / Јавна администрација / Парламент / Транспарентност

Ное/2019

Ligj për furnizime publike: dispozita (anti) korruptive dhe rreziqe

Антикорупција / Добро владеење / Мемо за јавна политика / Парламент

Ное/2019

Закон за јавни набавки: (анти)корупциски одредби и ризици

Антикорупција / Добро владеење / Мемо за јавна политика / Парламент