Изборите и демонтажата на заробената држава

Изборите и демонтажата на заробената држава

Антикорупција /Блог или веб коментар /Блогови и соопштенија /Избори /Област /Публикација

Додека очекуваме од граѓаните да се еманципираат и спротивстават на оваа нефер игра наметната од власта, а олицетворена преку институциите, потребно е да им се пружи сигурност од другата страна. За да се демонтира состојбата на заробена држава, потребна е реформа на институциите кои ќе им пружат безбедност на граѓаните во таквиот отпор. Но, парадоксално, реформата почнува повторно од луѓето, меѓутоа потребно е креирање на мала фрактура во браната креирана од окупираните институции која полека ќе попушти и кулминира во колективна еманципирана акција.

Колумната на Миша Поповиќ за Дојче Веле може да ја прочитате тука:

Изборите и демонтажата на заробената држава

Изборите и демонтажата на заробената држава

Share