Архива

  Category Archive for "РРПП – Отпор кон социоекономските промени во замјите на Западен Балкан"
  item

  Се одржа промоцијата на книгата “Живот за утре: општествени трансформации во Југоисточна Европа”

  Мнозинство од граѓаните на Македонија, Србија, Косово и Босна и Херцеговина се незадоволни со развојот на демократијата во нивните земји, исто така тие со исклучок на граѓаните од Косово сметаат дека животот во нивните земји е влошен споредено со...

  item

  Излезе од печат книгата „Живот за утре – Општествени трансформации во Југоисточна Европа

  Во издание на Институтот за демократија „Социетас Цивилис“- Скопје (ИДСЦС) излезе од печат книгата „Живот за утре: општествени трансформации во Југоисточна Европа“. Оваа книга претставува збирка од 11 текстови од 17 автори. Книгата го проучува општествениот живот во земјите...

  item

  Повик за објавување на текстови

  Центарот за емпириски културни студии на Југоисточна Европа (Србија), Институтот за демократија “Социетас Цивилис” – Скопје (Македонија), „Социјално истражување на Косово“ (Косово) и Центарот за општествени истражувања “Аналитика” (Босна и Херцеговина) објавуваат повик за научни трудови за изданието „Живот...

  item

  Меѓународна научна конференција „Изгубени во транзицијата – граѓанска вклученост во транзиционите промени во општествата од Западен Балкан“

  Центарот за емпириски културни студии на Југоисточна Европа (Србија), Институтот за демократија „Социетас цивилис“ – Скопје (Македонија), „Социјално истражување на Косово“ (Косово) и Центарот за општествени истражувања „Аналитика“ (Босна и Херцеговина), во соработка со политичките студии при Правниот факултет...

  item

  Изгубени во транзицијата – граѓанска вклученост во транзиционите промени во општествата од Западен Балкан

  Центарот за емпириски културни студии на Југоисточна Европа (Србија), Институтот за демократија “Социетас Цивилис” – Скопје (Македонија), „Социјално истражување на Косово“ (Косово) и Центарот за општествени истражувања “Аналитика” (Босна и Херцеговина), во соработка со Катедрата за политички науки при...