Архива

  Category Archive for "Меѓурелигиски дијалог"
  item

  Видео записи од меѓурелигиски дијалог

  Со цел да се зголеми свеста на верската различност меѓу населението на земјата, во рамките на овој проект е предвидено да се направат два видео записи кои ќе бидат емитувани во медиумите низ Р. Македонија.

  / Завршени проекти, Застапуваме, Меѓурелигиски дијалог, Новости, Проекти

  Струмица, 18 октомври 2011

  Посета на верски обејкти во Струмица Објекти: Синагога „Бет Јааков“ и Еврејска заедница во Република Македонија, Скопје Евангелско-методистичка црква, Струмица Католичка црква „Успение на Пресвета Богородица“, Струмица Учесници: Политички студии, Правен факултет „Јустинија I“, Универзитет Св. Кирил и Методиј...

  item

  Посета на верски објекти

  Фондацијата Конрад Аденауер (КАС) и Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ (ИДСЦС) во рамките на проектот „Толеранција, дијалог, соработка! Промовирање на меѓурелигиски дијалог преку градење на капацитетите на медиумите и религиските претставници“ кој е финансиран од Европската Унија и кофинансиран...

  Скопје, 17 октомври 2011

  Објекти: Синагога „Бет Јааков“, Скопје Католичка црква „Пресвето срце Исусово“, Скопје Учесници: Факултет за туризам и угостителство – Охрид Повеќе информации на страната на следниов линк.  

  Скопје и Тетово, 14 октомври 2011

  Објекти: Kатоличка црква „Пресвето срце исусово“, Скопје Евангелско-методистичка црква, Скопје Шарена џамија, Тетово Учесници: Висока Школа за новинарство и за односи со јавност Повеќе информации на страната на следниов линк.  

  item

  Дебар, 05 октомври 2011

  Објекти: Инќар џамија, Дебар Црква Успение на Пресвета Богородица, Дебар Учесници:  Институт за ентологија и антрополигија при ПМФ – Скопје, Факултет за социологија и историја при Државниот Универзитет Тетово Повеќе информации на страната на следниов линк.

  Посета на верски објекти

  Во периодот од септември до ноември 2011, ќе бидат организирани 14 посети на студентски групи од различна верска припадност на верски објекти на поголемите верски заедници во Македонија. Преку овие посети повеќе од 200 млади студенти од универзитетите низ...

  item

  Семинар за односи со јавност за верските заедници во Кичево

  На 19 мај 2011 година, во Кичево беше оддржан последниот семинар за односи со јавност за верските заедници. Со овој семинар, Фондацијата Конрад Аденауер (КАС) во сопартнерство со Институтот за Демократија „Социетас Цивилис“ (ИД), ја завршуваат и...

  item

  Семинар за претставници на верските заедници во Штип

  Институтот за демократија и Фондацијата Конрад Аденауер на 5ти мај 2011 во Штип организраа семинар за односи со јавност за претставници на верските заедници од Штипскиот регион. На семинарот учествуваа преставници од Брегалничката...

  Најава за семинар во Охрид

  Проектот “Толеранција, дијалог, соработка! Промовирање на меѓурелигиски дијалог преку градење на капацитети на медиумите и религиските претставници“ продолжува со серија семинари за религиските гласноговорници за професионална комуникација со медиумите и односи со јавност. 

  На 9...