Архива

Category Archive for "Изборна архива"
item

Прирачник за претседателски избори 2019

Институт за демократија „Социетас цивилис“ Скопје (ИДСЦС) и Фондацијата Конрад Аденауер (КАС) ви го претставуваат првото издание на Прирачникот за претседателски избори во Република Македонија 2019 година*. Електронското издание на прирачникот е достапно на македонски, албански и англиски јазик...

Изборна архива на изборите во Македонија од 1990 година до денес

Изборна архива на изборите во Македонија од 1990 година до денес е проект на Институтот за демократија „Социетас цивилис“ во соработка со Фондацијата Конрад Аденауер кој има за цел на едно место да ги собере сите достапни документи за...

Изборна архива

Претседателски избори

Парламентарни избори

Локални избори

Изборен законик 2005

Закон за локалните избори 1996_Пречистен текст 2004_Службен весник 45-2004 Закон за локалните избори 1996_Пречистен текст 2004_Закон за дополнување_Службен весник 52-2004 Закон за локалните избори 1996_Пречистен текст 2004_Закон за измена и дополнување_Службен весник 60-2004 Закон за локалните избори 1996_Пречистен текст...

Изборен законик 2009

Изборен законик_2006_Закон за ИД 2008_Службен весник 136 Изборен законик_2006_Исправка на Закон за ИД 2008_Службен весник 148 Изборен законик_2006_Исправка на Закон за ИД 2008_Службен весник 155 Изборен законик_2006_Исправка на Закон за ИД 2008_Службен весник 163 Изборен законик_2006_Службен весник 40

Изборен законик 1996

Закон за локалните избори 1996_Право.орг.мк

Изборен законик – Претседателски избори – 2009

Изборен законик – 2006 – Закон за ИД 2008 – Службен весник 136 Изборен законик – 2006 – Исправка на Закон за ИД 2008 – Службен весник 148 Изборен законик – 2006 – Исправка на Закон за ИД 2008...