1. Решение за распишување на локални избори 2002 – Службен весникРешение за распишување на локални избори 2002 – Службен весник

2. Изјава за првични наоди прв круг локални избори 2000 – Македонија – ОБСЕ-ОДИХР_АНГ_оригинал

3. Изјава за првични наоди втор круг локални избори 2000 – Македонија – ОБСЕ-ОДИХР_АНГ_оригинал

4. Финален набљудувачки извештај локални избори 2000 – Македонија – ОБСЕ-ОДИХР_АНГ_оригинал

5. Закон за локалните избори 1996 – Право.орг.мк

6. Закон за локалните избори 1996 – Право.орг.мк – Одлука на Уставен суд