logo

ИДСЦС на „Слобода на говор“ во ЕУ инфо центар

den-na-sg-1
Share on facebook
Share on twitter

den-na-sg-1

Денес во ЕУ Инфо центарот во зградата на Делегацијата на Европската Унија во Скопје се одржа денот на слобода на говор во чии рамки беше организиран саем на организации кои работат на полето на почитување на човековите права и слободното изразување како едно од уставно загарантираните човекови права. Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ – Скопје (ИДСЦС) се претстави со свој штанд на кој присутните можеа да се запознаат со работата на институтот и да се информираат за следните наши чекори и активноси.

den-na-sg-2

Во продолжение може да ја превземете брошурата изработена од страна на ЕУ по повод денот на слобода на говор mk al en

den-na-sg-3

den-na-sg-4

den-na-sg-5

Поврзани објави