Настани поврзани со проектот

item

Истражување на јавното мислење за судирот на интереси и корупцијата на локално ниво

Почитувани, Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ Скопје, во рамки на проектот „Граѓанска мрежа за спречување на конфликт на интереси...

item

Публикувана Граѓанската стратегија за спречување судир на интереси во јавната администрација

Како резултат на заедничката работа на вкупно 17 граѓански организации од целата држава, задоволство ни е да ја претставиме...

item

Одржани пет јавни дебати за спречување на судирот на интереси

Во текот на месец април 2015 година во рамки на проектот „Граѓанска мрежа за спречување на судир на интереси...

item

Публикација: „Судир на интереси во јавната администрација“

Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ (ИДСЦС) во рамки на проектот „Граѓанска мрежа за спречување на конфликт на интереси во...

item

Втора работилница за подготовка на Граѓанска стратегија

Во рамки на проектот Граѓанската мрежа за спречување на конфликтот на интереси во јавната администрација, на 3 и 4...

item

Работилница за креирање на Граѓанска стратегија

На 3-ти и 4–ти декември во Охрид, во склоп на проектот Граѓанска мрежа за спречување на конфликт на интереси,...

item

Втор циклус обуки за ГО за застапување и комуникациски вештини

Активисти од осум граѓански организации 20-ти и 21-ви октомври 2014, како дел од проектот „Граѓанска мрежа за спречување на...

item

Први две работилници за застапување и комуникациски вештини

Како дел од проектот „Граѓанска мрежа за спречување на конфликт на интереси во јавната администрација“, на 8-ми и 9-ти...

item

Тренинг за грантистите на „Граѓанската мрежа“

На 25 јули 2014 во Квинс хотелот во Скопје, се одржа тренинг за истражувачки методи и подготовка на документи...

item

Повик за грантови

Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ Скопје (ИДСЦС), Охрид институтот за економски стратегии и меѓународни односи (ОИ) и Македонскиот институт...