european-forum-alpbach

Би сакале да го привлечеме вашето внимание за две иницијативи од страна на Европскиот Форум Алпбах кој ќе овозможи активно вклучување на младата и посветена  публика во Алпбах. Исто така би сакале да ве замолиме да ја пренесите оваа информација во рамките на вашите мрежи. Бараме четири млади Европјани (до 30 години) кои би сакале да учествуваат на затворена дискусија за перспективите на Алпбах и да ги споделат нивните претходни  искуства во врска со социјалните и економски случувања на изминатите години во Алпбах. На дискусијата ќе и се приклучат и високорангирани политичари од Австрија и Европа. Повеќе информации можете да најдете на нашата веб страна: http://www.alpbach.org/call (пријавување до: 10.05.2013).

Покрај тоа организаме и научен настан за „Одржливи градови“ кој ќе биде дел од симпозиумот за градење на средина во Алпбах (30.08.2013). Овој повик се цели на младите, посветени научници и практичари кои работат на тема урбаната одржливост и кои би сакале да ги презентираат своите проекти и идеи на креативен начин. Повеќе информации за нашата веб страна http://www.alpbach.org/scienceslam (пријавување до: 30.04.2013).  

Го очекуваме вашиот придонес!