mojot-izbor-baner-idscs

Институтот за Демократија СОЦИЕТАС ЦИВИЛИС Скопје (ИДСЦС) во соработка со Македонскиот Центар за Меѓународна Соработка (МЦМС) во текот на месец март спроведоа неколку анкети за рејтинзите на кандидатите и партиите во врска со претстојните локални избори. Во продолжение може да ги превземете резултатите за следните општини: Аеродром, Битола, Гостивар, Карпош, Куманово, Охрид, Прилеп, Штип, Скопје, Струмица, Тетово и Велес. Во истото време е направена и анкета на тема „Граѓаните за локалните избори“ во која можете споредбено да се информирате за изборите кои претстојат во однос на претходните изборни циклуси.