isss

Учесниците на ISSS ја завршуваат школата како дел од мрежата на алумни на ISSS. Учесниците на ISSS 2012 се идните носители на одлуки, креатори на политики и лидери во своите општества, тие се дел од академскиот, НВО и владиниот сектор чиј предизвик се промените низ целиот свет.

ISSS е дизајнирана според потребите на млади мотивирани учесници кои имаат силна желба да ги откриваат, ги проучуваат и се стекнат со искуство на теми од „Транзиционата Правда“.

Сараево со векови е крстосница на разни култури. Денес различноста сеуште постои, а секој посетител може да почувствува што се се случувало неколку векови наназад. Учесниците на ISSS можат да го доживеат Сараево и Босна и Херцеговина како дел од група академски истражувачи кои доаѓаат од 15 различни земји.

За повеќе информации во врска со оваа школа, и како да аплицирате, преминете на следниот линк:

http://www.pravnik-online.info/cms/index.php?isss2012