На конференцијата одржана во хотел Александар Палас на 30-ти Март 2012 година на тема „Иднината на eвротo – предизвиците за финансиска стабилност“ беше презентирана публикација со истиот наслов во издание на Фондација Конрад Аденауер и Институтот за Демократија „Социетас Цивилис“ – Скопје која можете да ја превземете на следниов линк.

За овој настан имаше големо интересирање и од страна на медиумите: 24 часа, Алфа ТВ, Канал 5, МТВ 1, Курир, Сител, Утрински Весник и други.