logo

Обука за Зајакнување на цивилното општество преку градење на капацитетите во Пробиштип

posetaprobistip2
Share on facebook
Share on twitter

Во рамки на проектот “Зајакнување на цивилното општество преку градење на капацитетите: Промоција на локален развој преку поголема искористеност на ЕУ фондовите”, на 27-28 октомври и 3-4 ноември во Пробиштип се оддржа четвртата обука за подготовка на ЕУ проекти.

Предавач на обуката беше м-р Ристо Иванов, а ја посетија учесници од граѓанските организации и локалните самоуправи од општините Свети Николе, Пробиштип, Крива Паланка, Кратово и Куманово..

Целта на обуката беше претставниците од граѓанските организации и од локалната самоуправа да соработуваат и заедно да дојдат до проектни идеи кои ќе ги развиваат во проектни апликации.

 

posetaprobistip2

posetaprobistip

posetaprobistip1

Поврзани објави