– Канал 5
Анкета на ИД и МЦМС: 54% од граѓаните задоволни од работата на владата во првите 100 дена

– Sky
Анкета на МЦМС и Институтот за демократија: Половина од граѓаните ја подржуваат работата на владата во првите 100 дена

– Курир
Мнозинството со позитивно мислење за Владата и за „Скопје 2014“

– Прес 24

 Дали се распипа дигитронот на МЦМС и Институтот за демократија?

– Таратур

Анкета: Мнозинството граѓани ја поддржуваат Владата и ’Скопје 2014’

– Журнал

Здравството најдобро и најлошо за Македонците, а судството најдобро за Албанците

 – Точка

Анкета: Мнозинството граѓани ја поддржуваат работата на Владата

– ИнПрес

 Анкета – Граѓаните ја поддржуваат работата на Владата

– Нет Прес

Анкета: Мнозинството граѓани ја поддржуваат работата на Владата

– МТВ

Анкета: Мнозинството граѓани генерално ја поддржуваат работата на Владата

– Сител

Анкета: Мнозинството граѓани генерално ја поддржуваат работата на Владата

– Македонија 24

Анкета: Граѓаните генерално ја поддржуваат владината политика

– Mакфакс

Над половина од граѓаните ја одобруваат работата на владата

– Плус Инфо

ИСТРАЖУВАЊЕ: Албанците во Македонија и неопределените гласачи се против „Скопје 2014“

– 24 Вести

Мнозинството граѓани генерално ја поддржуваат работата на Владата