– Сител
Анкета: Мнозинството граѓани против промената на уставното име

– Радио Слободна Европа
Половина од граѓаните против промена на името

– Прес 24
Истражување: Половина од граѓаните се против било каква промена на името
Огромно мнозинство против промена на името

– Утрински весник
Граѓаните поделени меѓу име то и ЕУ

– Вечер
Граѓаните се против било каква промена на името!

– Телма
НАД 45 ОТСТО ОД ГРАЃАНИТЕ ПРОТИВ ПРОМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ

– Вест
Граѓаните се против било каква промена на името!

– Нова Македонија
Граѓаните цврсто против промена на името

– Курир
Граѓаните не сакаат промена на името

-Точка
Спорот за името Македонија – ставови на јавноста во Македонија

– Кајгана
Речиси половина од граѓаните против било каква промена на името