– Канал 5

Во Македонија постои меѓу верска толеранција, сметаат верските заедници

Утрински весник

Меѓуверска толеранцијa, но и непознавање на религиите

– Нетпрес

Недоволно се познаваат верските заедници и религии

-Мак денес

Меѓуверска толеранција, но и недоволно познавање на религиите

Меѓународна конференција „Меѓурелигиска толеранција во Македонија“

– МТВ

Во Македонија се почитуваат верските права и слободи

– Плус инфо
Медиумите ќе ја „средат“ меѓуверската толеранција

-Дневник

Политичарите ја загрозуваат верската толеранција

– Вечер

Во Македонија има меѓурелигиска толеранција

– ТВ Алфа

Истражување: Македонците се толерантни, без многу познавања за религиите

– Точка

Недоволно се познаваат верските заедници и религии

– Sky.mk

Конференција за „Меѓурелигиска толеранција во Македонија“

– Курир

Конференција посветена на меѓурелигиската толеранција